Skip links

Stüdyo Evler İçin Minimal Dekorasyon Önerileri

Stüdyo evleri, genellikle öğrenciler, tek yaşayanlar veya yeni evli çiftler tercih etmektedir. Temelinde minimalist bir yaşam stilini yansıtan Stüdyo evler 1+0’dır. Mutfak, salon ve yatak odasının tek bir odadan oluşmasından meydana gelir. Bu tür evler, görüntü itibariyle küçük olsa da, kullanım açısından verimli, konforlu ve rahat bir yaşam stili sunabilir. Siz de stüdyo bir ev satın almayı düşünüyor veya aldıysanız, bazı küçük ipuçlarını içeren dekorasyon fikirlerine ihtiyacınız varsa, mutlaka bu yazımıza bir göz atmalısınız. Sizi fazla zorlamadan, kolay uygulayabileceğiniz yöntemlerle stüdyo evinizi baştan yaratma fırsatı veriyoruz. 

Odaları Birbirinden Ayırmalısınız

Stüdyo evinizde tek bir odanız olsa bile, yaşam alanlarınızı daha belirgin kılmak için mutfak, yatak odası ve oturma odasını birbirinden ayırmanız gerekir. Ayırmak için mutlaka duvara ihtiyacınız yok. Perde, cam panel, büyük saksılar, kitaplık veya iki bölümü farklı boyamak bile işinizi görecektir. Uyuduğunuz, oturduğunuz ve yemek yediğiniz mutfağı belirgin haline getirmek, evinizin tüm alanlarını kullanmanızı sağlar. 

Büyük Eşyalar Yerine Daha Minimalist Eşyalar Seçmelisiniz

Evinize daha fazla alan açmak, eşya içinde boğulmak istemiyorsanız, büyük eşyalar yerine daha minimalist olanlarını tercih etmelisiniz. Eski tip koltuklar kullanım açısından da ağırdır. Minimalist çizgilere sahip modern mobilyalar arasında, konfor ve kullanım kolaylığını en üst seviyelere taşıyan seçenekler bulunmaktadır. Bir küçük önerimiz de, mobilyaları bir yere yaslama alışkanlığı üzerine olacak. Masanızı duvara yaslamak yerine ortalamak, odayı daha geniş gösterecektir. Perde seçiminde yere kadar uzanan modeller yerine daha kısa ve açık renkli desenleri, halı seçiminde ise kilim tarzı, açık renkli, küçük boyutlarda olanlar kullanılmalıdır. 

Birden Fazla Fonksiyona Sahip Mobilyalar Seçmelisiniz

Stüdyo evinizi dekore ederken, birden fazla işleve sahip mobilyaları seçmelisiniz. Orta sehpanın masa olması, yatak, masa ve dolabın bir arada bulunduğu mobilya grupları, değişik bölümlere yapılan dolaplar gibi seçimler işinizi kolaylaştıracaktır. Yatak altı depolama çözümleri, raylı ek yatak üniteleri ya da raf seçenekleriyle sağlanabilir. Çalışma masasının üstüne raf üniteleri yapılabilir. Yine sehpanın alt bölümlerine çekmece eklenebilir, duvara monte şeklinde duran tabla açılarak masa haline getirilebilir. Bu gibi çözümler tamamen sizin hayal gücünüze kalmış.

Diğer Önerilerimiz

Stüdyo evinizi boyarken açık renkleri tercih etmelisiniz. Beyaza alternatif olarak, mavi, sarı, gri, pembe veya açık yeşil de tercih edilebilir. Bu renkler ışığı yansıttığı için evinizin daha geniş ve ferah görünmesini sağlayacaktır. Derinliği arttırması açısından aynalardan faydalanabilirsiniz. İki odayı birbirinden ayırdığınız için farklı aydınlatma ürünleri de kullanabilirsiniz. Oturma ve yatak odası için, tavan lambalarının yanı sıra lambader ve aplik gibi aydınlatıcılar şık bir görüntü sağlayacaktır. Tüm mobilya seçimlerinde yine açık renklerden faydalanmak, aydınlık ve geniş bir görüntü için kurtarıcı rolündedir. Mobilyalara tamamlayıcı ürün olarak kullanabileceğiniz; tablo, biblo, vazo ve çiçekler kontrast oluşturacağı için stüdyo evinizin bütünlüğüne katkı sağlayacaktır. 

Leave a comment